Skip to main content

"Do good and good will come to you"

- Geshe Sonam Wangchen

Den 15 april år 2015 landade jag på Kastrup efter en av många resor till Nepal. Denna gång var det inte som vanligt utan när jag steg ur flygplanet möttes jag av beskedet att en jordbävning precis brutit ut, med sitt epicenter strax utanför Kathmandu.

Här fanns mina tibetanska buddhist vänner som jag fått förmånen att lära känna under tioårs samarbete i olika humanitära projekt i Indien, Nepal och Bhutan.

Detta var starten på Insamlingsstiftelsen Hands in Union. Jag kontaktade Jonas Haak på Kristianstad Österlen flygplats och tillsammans började vi ta de första stegen.

I augusti år 2015 fick vi förmånen att öppna insamlingen till jordbävningsoffren med Björn Natthiko Lindeblad. Han donerade varenda krona av intäkterna.

År 2016 startade vi upp arbetet med att registrera Insamlingsstiftelsen tillsammans med Conny Famm, Eva Lindström och Sebastian Skorupa med stöd av revisor Martin Troedsson. Idag stödjer Hands in Union barnhemmet Dickey Tsering home, skolavgifter till barn i fattiga familjer och stöd i akuta situationer.

Vi har ett nära samarbete med Geshe Sonam Wangchen, tibetansk buddhistmunk, och hans team. Vi möts via kontinuerliga resor en gång per år till Kathmandu, Skypemöten varje månad och samtal via messenger. En fantastisk vänskap och ett arbete som ger en djup meningsfullhet.

Med värme, Ingela Fors, styrelseordförande